لوزارتان

لوزارتان _Losartan

لوزارتان – Losartan

داروی کوزار (cozaar)،که با نام عمومی لوزارتان (losartan) شناخته می شود.اشکال دارویی لوزارتان قرص های روکش دار 25 و 50 میلی گرمی هستند.

لوزارتان به گروهی از داروها تعلق دارد که به آن ها دریافت کننده های آنژیوتنسین 2 می گویند. این داروها از پرمصرف ترین داروهای قلبی در ایران است. این دارو از دسته داروهای بلوک کننده ی گیرنده ی آنژیوتانسین دو می باشد و از باریک شدن رگ های خونی جلوگیری می کنند که فشار خون را کاهش می دهد و جریان خون را بهبود می بخشد.

داروی لوزارتان

لوزارتان در مواردی مانند فشارخون بالا با کنترل فشار خون ،در نارسایی های قلبی برای کاهش کار قلب و جهت محافظتاز کلیه ها در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 که با اختلالات کلیوی درگیر می باشند تجویز می شود.
این دارو به تنهایی یا همراه با داروهای دیگر برای بهبود عملکرد قلبی و عروق شما تجویز می شود.حتی محصولات دارویی ترکیبی از لوزارتان همراه با یک یا دو داروی دیگر تولید شده اند که اثر مناسب تر همراه با استفاده ی راحت تری داشته باشند . (قرص لوزارتان اچ)مانند داروی Cozaar که ترکیبی از لوزارتان و یک داروی ادرار آور به نام هیدروکلروتیازید می باشد که برای کاهش فشار خون تجویز می شود.

موارد مصرف لوزارتان

قرص فشار خون لوزارتان در مواردی مانند:

جلوگیری از تنگ شدن عروق

کاهش فشار خون

جلوگیری از سکته قلبی و مغزی (کنترل فشار خون)

همچنین برای درمان و کنترل مشکلات کلیوی در بیماران مبتلا به دیابت نوع دوم که سابقه بالا رفتن فشار خون نیز داشته‌اند؛ از این دارو استفاده می‌شود.

روش کار لوزارتان به گونه ایست که با مسدود کردن ماده‌ ای که باعث تنگ شدن رگ‌های خونی می‌شود، از تنگ شدن رگ جلوگیری میکند. در نتیجه لوزارتان، رگ‌‌های خونی را سست می‌کند. کاهش فشار خون می‌تواند به افزایش میزان تامین خون و اکسیژنی که به قلب می‌رسد، کمک کند.

هم‌چنین برای آن دسته از بیمارانی که دچار فشار خون بالا و بزرگ‌شدن قلب هستند و خطر سکته در آن‌ها وجود دارد؛ لوزارتان تجویز می‌شود.

لوزار از جمله داروهای مسدودکننده گیرنده آنژیوتانسین است.

لوزارتان یک آنتاگونیست گیرنده آنژیوتانسین II می باشد با فعالیت ضدفشار خون که عمدتاً ناشی از بلوک انتخابی گیرنده های AT1 و کاهش اثر فشاری آنژیوتانسین II می باشد. و در درمان بیماری فشار خون مخصوصاً در بیمارانی که در اثر دیگر مهار کننده های ACE دچار سرفه می شوند و همچنین جهت کاهش خطر حملات قلبی در افراد مبتلا به هیپروتروفی بطن چپ کاربرد دارد. این دارو در درمان نفروپاتی دیابتی نیز مورد استفاده قرار می گیرد به علاوه در نارسایی قلبی و انفارکتوس میوکارد از آن استفاده شده است. لوزارتان به طریق خوراکی و به صورت نمک پتاسیم تجویز می شود. حداکثر اثر آن در کاهش فشار خون طی 3 تا 6 هفته بعد از درمان آغازین حاصل می شود.

فشار خون

برای درمان فشار خون بالا در افراد بزرگسال و کودکان بالای 6 سال، لوزار تجویز می‌شود. کاهش فشار خون، خطر موارد کشنده و غیرکشنده قلبی‌عروقی (CV) را کاهش می دهد (در درجه اول سکته‌های مغزی و سکته قلبی). در روند بررسی آزمایش‌های کنترل‌شده‌ای که روی طیف گسترده‌ای از داروهای ضد فشار خون (از جمله لوزار) انجام شد؛ مزایای لوزارتان قابل‌مشاهده بود.

کنترل فشار خون بالا باید بخشی از برنامه جامع مدیریت میزان خطرهای قلبی‌‌عروقی باشد. از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد (در صورت لزوم):

  • کنترل چربی
  • کنترل دیابت
  • درمان‌های مرتبط با منعقد نشدن خون
  • ترک سیگار
  • ورزش کردن
  • و محدود کردن میزان سدیم وارد شده به بدن

ممکن است برای کاهش میزان فشار خون برخی بیماران به تجویز دو یا چند دارو نیاز باشد. طیف گسترده‌ای از داروهای ضد فشار خون با مکانیسم‌های مختلف عملکردی در آزمایش‌های کنترل‌شده تصادفی برای کاهش مرگ و میر حاصل از بیماری‌های قلبی‌عروقی نشان داده شده اند و می‌توان نتیجه گرفت که این داروها میزان فشار خون بالا را کاهش می‌دهند.

بالا رفتن فشار سیستولی یا دیاستولی می‌تواند باعث افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی شود. باید بدانید که افزایش هر میلی‌متر جیوه از فشار خون، خطر مطلق ابتلا به این بیماری‌ها را افزایش می‌دهد. درنتیجه حتی اگر میزان ناچیزی از فشار خون افزایش‌یافته حاد، کم شود؛ تغییرات اساسی مثبتی در سلامت فرد ایجاد خواهد شد.

برخی از داروهای ضد فشار خون تاثیر کمتری روی کاهش فشار خون در بیماران سیاه‌پوست دارند (مطالعه موردی) و بسیاری از داروهای ضد فشار خون دیگر، علائم و اثرات تاییدشده روی درمان بیماری‌های دیگری مثل: گلو درد، نارسایی قلبی یا بیماری کلیه و دیابتی دارند.

بیماران مبتلا به هیپرتروفی بطن چپ و فشار خون بالا

برای کاهش خطر سکته در بیماران مبتلا به هیپرتروفی بطن چپ و فشار خون بالا، لوزارتان تجویز می‌شود؛ اما شواهدی نیز وجود دارد که نشان می‌دهد اثر درمانی این دارو روی بیماران سیاه‌پوست کارساز نیست.

بیماران مبتلا به بیماری کلیوی و دیابت نوع دوم

برای درمان بیماری کلیوی-دیابتی بیماران مبتلا به دیابت نوع دومی که سابقه فشار خون بالا دارند، لوزار تجویز می‌شود (همراه با افزایش سرم کراتینین و پروتئینوریا). نسبت آلبومین به کراتینین ادرار باید کمتر از 300 میلی‌گرم در گرم باشد. لوزارتان در این دسته از بیماران با دو برابر کردن میزان سرم کراتینین، سرعت پیشرفت بیماری کلیوی را کاهش می‌دهد یا آن را به مرحله نهایی می‌رساند (نیاز به انجام دیالیز یا پیوند کلیه).

نحوه‌ی مصرف لوزارتان و دوز مصرفی

پیش از شروع مصرف لوزارتان و قبل از هر بار مصرف مجدد راهنمای استفاده‌ی دارو را مطالعه فرمایید یا درباره‌ی نحوه‌ی مصرف دارو از دکتر قلب یا دکتر داروساز سؤال کنید.

داروی لوزارتان را به صورت خوراکی، طبق دستور پزشک، معمولا یک بار در روز، همراه غذا یا بدون غذا مصرف فرمایید. دوز داروی لوزارتان به سن، وضعیت بیماری و پاسخ‌گویی بدن شما به درمان بستگی دارد.

در صورتی که از شکل مایع این دارو استفاده می‌کنید پیش از هر بار مصرف بطری محتوی مایع را به خوبی تکان دهید. شربت لوزارتان را با استفاده از پیمانه‌ی مخصوص میل کنید. توجه داشته باشید که از قاشق غذاخوری به دلیل دقیق نبودن میزان مصرف دارو استفاده نکنید.

برای تاثیرگذاری بیش‌تر لوزارتان دارو را به طور مرتب استفاده کنید. به یاد داشته باشید که هر روز در زمان مقرر دارو را مصرف کنید. حتی در صورتی که احساس بهبودی می‌کردید دارو را طبق تجویز پزشک مصرف کنید. اکثر افرادی که به بیماری فشار خون بالا مبتلا هستند به هیچ وجه احساس بیماری نمی‌کنند.

در صورتی که علائم بیماری شما بهبود پیدا نکرد یا حالتان وخیم‌تر شد، به عنوان مثال اگر میزان فشار خون شما افزایش پیدا کرد، به پزشک متخصص قلب و عروق اطلاع دهید.

عوارض جانبی لوزارتان

عوارض نسبتا شایع (%10-1):
قلبی عروقی : درد قفسه سینه، افت فشارخون، افت فشارخون وضعیتی، فیبریلاسیون دهلیزی، حوادث عروق مغزی، ادم، تپش قلب، سنکوپ
سیستم اعصاب مرکزی: خستگی، ضعف عضلات، سرگیجه، افسردگی، خواب آلودگی، سردرد، میگرن، خواب رفتگی اندام، اختلال خواب
پوستی : خارش، حساسیت پوست به نور، راش پوستی، کهیر
غدد درون ریز و متابولیسم : افزایش پتاسیم خون، افت قندخون
گوارشی : اسهال، درد شکمی، یبوست، تهوع، استفراغ
ادراری تناسلی : عفونت مجاری ادراری، ضعف جنسی
هماتولوژی و انکولوژی : آنمی
عصبی، عضلانی و اسکلتی : سستی، کمردرد، درد مفاصل، درد عضلانی
گوشی : وزوز گوش
تنفسی : عفونت مجاری تنفسی فوقانی، سرفه، احتقان بینی، تنگی نفس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو در سایت

دسته بندی ها

سبد خرید

درحال بارگذاری ...