قرص نئوتادین
نئوتادین _ Neotadin
یکی از دارو های ضد حساسیت نئوتادین است با نام اصلی دارو دسلوراتادین ، این دارو در دسته داروهای آنتی هیستامین قرار دارد. نئودتادین نوعی قرص خوراکی با نام اصلی آن دسلوراتادین ،این دارو برای بهبود علائم آلرژی مناسب می باشد. پزشک برای رفع علائمی مانند آبریزش بینی، خارش چشم، عطسه یا کهیر این دارو را تجویز میکند. نئوتادین یک ماده طبیعی خاص به نام هیستامین را در بدن مسدود کرده و از این طریق واکنش آلرژیک را متوقف میکند.
عملکرد دارو
قرص نئوتادین متعلق به گروه آنتیهیستامینها است و این داروها موارد مصرف و عملکرد مشابهی دارند. نئوتادین با کاهش میزان هیستامین در بدن فرد باعث کاهش علائم آلرژیک میشوند. هیستامینها از عوامل مؤثر در ایجاد حساسیت هستند. عطسه، آبریزش بینی، قرمزی و خارش چشم رایجترین آلرژیهایی است که توسط هیستامینها ایجاد میشوند. در بدن گیرندهای به نام H1 وجود دارد که هیستامین به آن متصل میشود. داروی دس لوراتادین در دستگاه گوارش، رگها خونی، رحم و سایر نواحی بدن برای اتصال به این گیرنده با هیستامین رقابت میکند. در نتیجه فعالیت هیستامین مسدود شده و علائم منفی آن تسکین پیدا میکند.
موارد مصرف داروی نئوتادین
این دارو هم برای بزرگسالان و هم کودکان تجویز میشود. موارد مصرف این دارو عبارت است از:
- کاهش علائم آلرژی فصلی مانند گرفتگی بینی یا حساسیت در نقاط مختلف بدن
- درمان انواع آلرژی
- رینیت آلرژیک
- درمان کهیر مزمن ایدیوپاتیک
- قرمزی چشمها
- خارش پوست
- تحریک گلو
قرص نئوتادین برای گوش
آلرژی باعث تورم در اطراف مجرای شیپور استاش میشود و از تخلیه مایعات از گوش میانی جلوگیری میکند. در صورتی که مایعات در پشت گوش تجمع یابد، احتمال افزایش باکتری و ویروسها در مایعات گوشی افزایش مییابد. این باکتریها و ویروسها میتوانند منجر به عفونت در گوش میانی شوند. در صورتی که فردی تجربه گوش درد در نتیجه آلرژی داشته باشد، درمان آلرژی میتواند به بهبود علائم گوش درد کمک کند و احتمال دارد که پزشک برای درمان برخی آلرژیها، داروهای آنتیهیستامینی را تجویز کند که نئوتادین یکی از این دارو هاست.
نحوه مصرف نئوتادین
این دارو به دو شکل قرص و شربت عرضه میشود. در هر دو شکل معمولا پزشک تجویز میکند که دارو یکبار در روز مصرف شود. شما میتوانید دارو را همراه یا بدون غذا مصرف کنید. به دقت دستورالعمل روی بسته دارو را بخوانید و هرگونه سوال را از پزشک خود بپرسید.
اگر برای شما شربت دس لوراتادین تجویز شده است، آن را با قاشق معمولی استفاده نکنید. از قاشق مخصوص یا قطرهچکان استفاده کنید تا دوز دارو دقیق باشد. اگر از قرصی استفاده میکنید که سریع حل میشود، آن را روی زبان قرار داده تا حل شود.
در صورتی که یک نوبت از مصرف دارو را فراموش کردید، بلافاصله به محض به یادآوردن آن را مصرف نمایید. ولی اگر تقریباً مصرف نوبت بعدی فرا رسیده باشد آن نوبت را مصرف ننموده و از دو برابر کردن مقدار دارو خودداری نمایید.
دور مصرفی این دارو به شکل زیر می باشد:
- قرص نئوتادین ۵
- شربت نئوتادین ۲.۵
دوز مصرفی برای درمان علائم آلرژی و کهیر مزمن
بزرگسالان و کودکان بالای ۱۲ سال میتوانند در روز یک عدد قرص نئوتادین ۵ را استفاده کنند. کودکان ۶ تا ۱۱ سال میتوانند در روز نصف قرص نئوتادین ۵ را مصرف کنند. برای کودکان کمتر از ۶ سال دوز دارو باید توسط پزشک تعیین شود.
همچنین بزرگسالان و کودکان بالای ۱۲ سال میتوانند روزانه ۲ قاشق چای خوری از شربت نئوتادین استفاده کنند تا علائم آلرژی یا کهیر از بین برود. برای کودکان ۶ تا ۱۱ سال روزانه یک قاشق چای خوری شربت نئوتادین و برای کودکان ۴ تا ۶ سال نصف قاشق چای خوری شربت مناسب است.
بزرگسالان و کودکان بالای ۱۲ سال میتوانند روزانه یک عدد قرص نئوتادین ۵ را استفاده کنند. کودکان ۶ تا ۱۱ سال بهتر است نصف قرص نئوتادین ۵ را در روز مصرف کنند. برای کودکان کمتر از ۶ سال دوز دارو توسط پزشک و بر اساس وزن تعیین میشود.
موارد منع مصرف نئوتادین
- در صورت سابقه حساسیت به دس لوراتادین و هر یک از اجزای تشکیلدهنده این دارو و یا لوراتادین باید به پزشک معالج اطلاع داده شود.
- مصرف نئوتادین در طی دوران بارداری مورد مطالعه قرار نگرفته است به همین علت مصرف نئوتادین طی دوران بارداری باید تحت نظر پزشک متخصص و بااحتیاط انجام شود.
- نئوتادین در مقادیر جزئی در شیر مادر ترشح میشود و ممکن است باعث بروز عوارض ناخواسته در کودک شیرخوار شود، ضمن آن که ممکن است جریان شیر را نیز کاهش دهد. بنابراین مصرف آن در دوران شیردهی توصیه نمیشود.
- استفاده از داروها به کودکان زیر ۶ سال میتواند عوارض جانبی بسیار جدی به همراه داشته باشد. حتماً داروها مطابق دستور پزشک برای کودکان مصرف شود.
- افرادی که دارای سابقه بیماری انسداد گردنه مثانه، هیپروتروفی، علامت پروستات و احتباس ادرار هستند نباید از این دارو استفاده کنند زیرا ممکن است باعث وخامت حال و احتباس ادراری شود.
- افرادی که مشکلات چشمی دارند باید قبل از مصرف نئوتادین با پزشک خود مشورت کنند زیرا این دارو ممکن است باعث افزایش مختصر فشار داخلی چشم شود.
- نئوتادین ممکن است در نتایج آزمونهای پوستی که برای تشخیص آلرژی انجام میشوند تأثیر بگذارد.
- نئوتادین اثرات الکل، سایر داروهای تضعیف کننده سیستم اعصاب مرکزی (CNS) شامل مسکنها، آرام بخشها یا داروهای خوابآور، داروهای ضد درد با نسخه یا مخدرها، باربیتورات ها، داروهای ضد تشنج، شل کنندههای عضلانی و داروهای بیهوشی شامل بی حس کنندههای دندان را افزایش میدهد.
عوارض جانبی نئوتادین
- سردرد
- حالت تهوع
- اسهال
- سرگیجه
- گلودرد
- خشکی دهان
- درد عضلانی
- خستگی مفرط
- خوابآلودگی
- قاعدگی دردناک
- ناراحتی معده
- از دست دادن اشتها
- اسهال
- مشکل خواب.
برخی از عوارض جانبی دس لوراتادین جدی هستند و باید در صورت مشاهده این علائم مصرف دارو را متوقف کنید. از جمله:
- راش
- خارش
- مشکل در تنفس یا بلع
- تورم صورت، گلو، زبان، لبها، دست و پا.
تداخلهای دارویی نئوتادین
مصرف همزمان نئوتادین و اریترومایسین، آزیترومایسین، کتوکونازول، فلوکستین، سایمتیدین ممکن است سطح پلاسمایی دس لوراتادین را بدون تغییر در اثرات بالینی دارو، افزایش دهد.
در صورت مصرف همزمان نئوتادین و داروهای مهار کننده منو آمین اکسیداز (MAO) شامل ایزوکربوکسازید، فنلزین، پروکاربازین، سلجیلین و ترانیل سیپرومین، ممکن است عوارض جانبی دس لوراتادین شدت یابد؛ لذا از مصرف همزمان این داروها باید خودداری شود.
همچنین ممکن است ،داروهای آتورواستاتین، لدیپاسویر، لوپیناویر، اومبیتاسویر، پاریتاپرویر، ریتوناویر، ساکویناویر، دروندارون، تاکرولیموس، تاموکسیفن، سانیتینیب، واندتانیب، ومورافنیب، لاپاتینیب و فلوکستین با نئوتادین تداخل داشته باشند.
داروهای قلبی زمانی که با نئوتادین مصرف شود میتواند میزان دس لوراتادین را در بدن افزایش دهد که این باعث میشود عوارض جانبی را تشدید کند.
برخی داروهای کلسترول نباید با نئوتادین مصرف شود زیرا میتواند میزان دس لوراتادین را در بدن افزایش دهد که باعث عوارض جانبی بیشتری شود.
توصیه ها
- نیاز به کاهش دوز در افراد با نارسایی کلیوی و کبدی وجود دارد ( بهتر است هر ۴۸ ساعت مصرف گردد به جای هر ۲۴ ساعت )
- در صورت مصرف طولانی مدت پیش از شروع درمان cr بیمار چک شود.
با تشکر دکتر قاسمی موسس و مسئول فنی داروخانه آنلاین دیجی دارو 1402/03/11
- دکتر مصطفی قاسمی
- 2023-06-01
- 238 بازدید