مواد غذایی مفید برای کبد چرب
کبد
مواد غذایی مفید برای کبد چرب؛ کبد یکی از اعضای مهم و ضروری برای سلامت بدن است. یکی از اندامهای پرکارکرد در بدن محسوب میشود، از آنجایی که این روزها تعداد آلایندهها و سموم در هوا و غذاها افزایش یافته است، بدن برای خلاص شدن از شر آنها به کبد نیاز دارد.
عملکرد کبد:
- تجزیه هورمونها و داروها
- حذف گلبولهای قرمز قدیمی
- تولید پروتئینهای ضروری
- تنظیم ترکیب خون
- حذف سموم از جریان خون
- ذخیره سازی ویتامین A، آهن و مواد معدنی
کبد چرب
مواد غذایی مفید برای کبد چرب؛ بیماری کبد چرب به دلیل انباشته شدن چربی در سلولهای کبد بوجود میآید. وجود چربی در کبد امری طبیعی است، ولی اگر میزان چربی بیش از پنج تا ۱۰ درصد وزن کبد شود، فرد به بیماری کبد چرب مبتلا میشود. تجمع چربی، کبد را در برابر انواع مشکلات و التهابها، آسیبپذیرتر میکند.
کبد چرب ، مشکلی که این روزها آمار مبتلایان به آن به طور نگران کننده ای در حال افزایش و سن ابتلا به آن به طور نگران کننده تری در حال کاهش است پس هر کسی می تواند با بی توجهی به سبک زندگی و تغذیه ی خود در معرض ابتلا به آن باشد .
بیماری کبد چرب درمان کامل و مقطعی ندارد اما با مصرف مواد غذایی سالم و داشتن یک تغذیه خوب و مناسب انجام فعالیت های ورزشی می توان روند آن را تا حد قابل توجهی کنترل و کند نمود و از پیشرفت آن پیشگیری کرد و همین مورد یعنی تاثیر عالی تغذیه خود یکی از امیدوارکننده ترین بخش های درمانی برای فرد مبتلا به کبد چرب است.
عواملی که به کبد آسیب می رساند:
- ادرار نکردن هنگام بیدار شدن از خواب
- زیاده روی در غذا خوردن
- صبحانه خوردن با عجله
- دیر خوابیدن در شب و دیر بیدار شدن در صبح
- استفاده بیش از اندازه رنگ های مصنوعی موجود در مواد غذایی ؛ قندهای مصنوعی، ادویه ها و به طور کلی استفاده از خوراکی هایی که موجب از دست رفتن مواد مغذی مفید از بدن می شود.
- مصرف نامناسب روغن و غذاهای سرخ شده به خصوص فست فود
سبزیجات مفید برای کنترل و کاهش شدت کبد چرب
انواع کلم
بروکلی، گل کلم، کلم قمری، کلم پیچ و کلم بروکسل در صدر سبزیجات مفید برای کبد چرب قرار می گیرند چرا که کلم ها دارای خاصیت سم زدایی قوی برای کبد بوده و دارای موادی هستند که بعضی سموم را در بدن خنثی می کنند و باعث می شوند کبد آنزیم هایی را تولید کند که برای انجام فرآیند سم زدایی لازم هستند.
چغندر
چغندر تصفیه خون را تقویت کرده و فلزات سنگین را در بدن جذب می کند.
رزماری
رزماری باعث افزایش ترشح صفرا می شود به طوری که کبد را تمیز و به عملکرد خوب آن کمک می کند ، برای کنترل کبد چرب 15 گرم برگ خشک رزماری را در یک لیتر آب ریخته و 15 دقیقه بجوشانید. محلول را صاف کرده و روزانه چند فنجان از آن میل کنید.
بهترین میوه ها برای کبد چرب
آووکادو
اگر قصد دارید کبد چرب تان را از شر چربی ها نجات دهید می توانید این میوه را نیز به سبد غذایی تان اضافه کنید، در نظر داشته باشید که ترکیبات موجود در آووکادو باعث کاهش سلول های چرب تجمع یافته در این ارگان شده و باعث بهبود عملکرد آن می شوند.
سیب سبز
سیب سبز یکی از سالم ترین و مفیدترین سیب ها و البته میوه ها محسوب می شود ؛ سیب و به خصوص سیب سبز باعث پاکسازی کبد می شود ؛ توصیه می شود که سیب را با پوست میل کنید به این دلیل که سیب دارای مواد معدنی مفیدی است که با چربی ها مقابله کرده و فلزات سنگین را از بدن دفع می کند.
گریپ فروت و دارابی
یکی دیگر از میوه های مشهور برای کبد چرب گیرپ فروت است . گریپ فروت و دارابی یا پوملو جزو میوه های مفید کبد و ناجی کبد چرب هستند. گریپ فروت حاوی آنزیمی است که باعث تحریک کبد شده و چربی ها و توکسین ها را دفع می کند.دارابی حاوی میزان زیادی اسید مالیک و کاراتنوئید است که این دو ترکیب باعث تقویت و تمیزی کبد می شوند.
پاپایا
میوه و دانهی پاپایا برای درمان بیماری کبد چرب مفید است. همچنین پاپایا در چربی سوزی نیز مؤثر است. چربی موجود در غذا نقش مهمی در بروز بیماری کبد چرب دارد.
پنج یا ۶ دانه خشک پاپایا را آسیاب کنید. پودر حاصل را با یک قاشق غذاخوری آب لیموترش تازه ترکیب و دوبار در روز میل کنید. این کار را به مدت یک ماه ادامه بدهید.
روزی یک برش از پاپایای رسیده را به همراه عسل میل کنید. پاپایای خام را در سوپ و سالادتان بریزید و مصرف کنید.
گیاهان مفید برای کبد چرب
مواد غذایی مفید برای کبد چرب؛ گیاهان و ادویه های مختلفی می توانند برای کبد مفید باشند. دارچین، زیره سبز، پودر کاری، ارگانو و مریم گلی برای سلامت کبد عالی هستند.
غذاهای غنی از ویتامین E
شامل فلفل دلمه ای قرمز، اسفناج ، بادام زمینی و مغزها و.. می باشد که سرشار از ویتامین E بوده و برای افراد مبتلا به کبد چرب توصیه می شود.
آب
کارشناسان توصیه می کنند مصرف آب را به هر نوشیدنی شیرین و پرکالری پایبند باشید. به طور مثال یک فرد نرمال و بدون سابقه بیماری و بدون داشتن ممنوعیت در مصرف مایعات با وزن 50 کیلو، می بایست روزانه حداقل 3لیتر آب بنوشد تا از کمبود آب بدن و اثرات منفی آن بر روی کبد جلوگیری کند.
روغن زیتون
روغن های خاص مانند روغن زیتون و روغن آووکادو می توانند چربی های سالم بدن را تأمین کنند. این روغن ها به احساس سیری کمک می کنند و سطح آنزیم های کبدی را کاهش می دهند. انواع دیگر روغن که سرشار از چربی های اشباع نشده است، شامل روغن کنجد ، بادام زمینی، آفتابگردان و کلزا می باشد.
دانه های کتان و چیا
اینها منابع گیاهی اسیدهای امگا 3 هستند. این اسیدها برای کبد چرب غیرالکلی و الکلی توصیه می شود زیرا باعث کاهش محتوای چربی در کبد می شود.
سیر
افزایش مصرف سیر طی یک دوره 15 هفته ای منجر به کاهش توده چربی بدن و همچنین کاهش چربی در کبد و جلوگیری از پیشرفت بیماری می شود.
سویا
محصولات سویا مانند شیر سویا یا توفو ممکن است کبد چرب را بهبود بخشد.
- دکتر مصطفی قاسمی
- 2022-03-13
- 71 بازدید