رژیم غذایی و استروژن زنان
استروژن
رژیم غذایی و استروژن زنان؛ استروژن نام گروهی از هورمون های جنسی زنانه است که در سیکل طبیعی تخمدان آزاد می شود. طی دوران بارداری، مقدار زیادی از استروژنها ترشح میشوند. اگر سطح استروژن در بدن افزایش یابد مشکلاتی از جمله اضافه وزن، فیبروکیستیک سینه، کیست تخمدان، قائدگی های نامنظم، سردردها و در بعضی موارد سرطان سینه در بدن به وجود می آیند. به همین دلیل بسیاری از افراد به دنبال راه های طبیعی برای کاهش استروژن در بدن هستند.
استروژن علاوه بر ضروری بودن برای سلامت باروری ، در بسیاری از سیستم های دیگر بدن از جمله سیستم ایمنی ، عروقی ، اعصاب و غدد عصبی و اسکلتی نقش دارد.
سه نوع اصلی استروژن عبارتند از: استرون (E1) ، استرادیول (E2) و استریول (E3). استرادیول فراوان ترین و فعال ترین نوع استروژن در زنان در سن باروری است. تخمدان ها تولید کننده اصلی استرادیول در بدن هستند.
استرادیول هم در زنان و هم در مردان یافت می شود ، اگرچه زنان معمولاً سطح بسیار بالاتری دارند.
تحقیقات نشان می دهد که برخی از الگوهای غذایی با سطوح بالاتر استروژن در بدن ارتباط دارند ، در حالی که سایر الگوهای غذایی و غذاهای خاص ممکن است به کاهش سطح استروژن کمک کنند.
فیتواستروژن ها
فیتواستروژن ها ساختار شیمیایی مشابهی با استروژن دارند و ممکن است اقدامات هورمونی آن را تقلید کنند. آن ها در سلول های شما به گیرنده های استروژن متصل می شوند و به طور بالقوه بر عملکرد استروژن در بدن شما تأثیر می گذارند.
با این حال ، همه به یک روش کار نمی کنند.
تحقیقات نشان داده است که فیتواستروژن ها هم اثرات استروژنی و هم ضد استروژن دارند. این بدان معنی است که ، در حالی که برخی از فیتواستروژن ها دارای اثرات استروژن مانند هستند و باعث افزایش سطح استروژن در بدن می شوند ، برخی دیگر اثرات آن را مسدود کرده و سطح استروژن را کاهش می دهند.
آیا فیتواستروژن ها خطرناک هستند؟
فواید سلامتی در مصرف غذاهای سرشار از فیتواستروژن احتمالاً از خطرات بالقوه بالاتر است ، بنابراین می توان این غذاها را با خیال راحت در حد متوسط مصرف کرد.
با این حال ، تحقیقات محدود نشان داده اند که ممکن است برخی از خطرات و عوارض مربوط به مصرف زیاد فیتواستروژن ها باشد.
در طیف گسترده ای از غذاهای گیاهی یافت می شوند. برای تقویت مصرف فیتواستروژن، سعی کنید برخی از غذاهای مغذی و خوشمزه ذکر شده در این مقاله را در برنامه غذایی خود قرار دهید.
میوه های خشک
میوههای خشک به عنوان یک میان وعده مناسب و خوشمزه ، سرشار از مواد مغذی هستند. آنها همچنین منبع قوی فیتواستروژن های مختلف هستند. خرما ، آلو و زردآلو خشک برخی از منابع غذایی خشک بالاترین میزان در فیتواستروژن ها هستند. علاوه بر این ، میوه های خشک شده پر از فیبر و سایر مواد مغذی مهم هستند و آنها را به یک میان وعده سالم تبدیل می کنند.
سیر
در کنار طعم و مزایای سلامتی آن ، سیر سرشار از فیتواستروژن ها است و ممکن است به کاهش پوکی استخوان مربوط به کمبود استروژن کمک کند. با این حال ، تحقیقات بیشتری در انسان لازم است.
توفو
توفو از شیر سویا منعقد شده و فشرده شده در تکه های سفید محکم ساخته شده است. این یک منبع محبوب پروتئین های گیاهی به ویژه در رژیم های گیاهی وگان و گیاهی است. این ماده همچنین منبع فیتواستروژن ها ، عمدتا ایزوفلاوون ها است. توفو بالاترین میزان ایزوفلاون را در کلیه محصولات سویا از جمله فرمول های سویا و نوشیدنی های سویا دارد.
هلو
هلو نه تنها با ویتامین ها و مواد معدنی پر شده اند بلکه سرشار از فیتواستروژن ها هستند که به عنوان لینگان شناخته می شوند. میوه شیرین، خوشمزه و دارای انواع مواد مغذی است. آنها سرشار از لیگنین هستند ، نوعی فیتواستروژن. رژیم های غذایی غنی از لیگنین ممکن است خطر ابتلا به سرطان پستان را در زنان یائسه 15٪ کاهش دهد.
دانه کنجد
دانه کنجد دانه های کوچک و فیبری است که معمولاً در غذاهای آسیایی گنجانیده می شود تا یک چاشنی ظریف و خوش طعم را به آن اضافه کنید. آنها همچنین از جمله مواد مغذی مهم دیگر از نظر فیتواستروژن ها بسیار غنی هستند.جالب است که یک مطالعه نشان داد که مصرف پودر دانه کنجد ممکن است بر میزان استروژن در زنان یائسه تأثیر بگذارد.
تخم کتان
دانه های کتان دانه های کوچک ، طلایی یا قهوه ای رنگ هستند که اخیراً به دلیل فواید بالقوه سلامتی آنها ، کشش را به خود اختصاص داده اند. آن ها به طرز باورنکردنی غنی از lignans ، گروهی از ترکیبات شیمیایی هستند که به عنوان فیتواستروژن ها عمل می کنند. در حقیقت ، دانه های کتان حاوی 800 برابر بیشتر لینگن از سایر غذاهای گیاهی است .
رژیم غذایی و استروژن زنان؛ غذاهایی که مانع تولید استروژن می شوند :
میوه ها: مرکبات، توت ها، انگورها، انجیرها، لیمو و آناناس
سبزی ها: کلم، لوبیای سبز، پیاز، کدو
دانه ها: ارزن، برنج سفید، آرد سفید و …
- دکتر مصطفی قاسمی
- 2022-03-11
- 95 بازدید