تریام هگزال
آلرژی از مشکلاتی است که مخصوص افراد خاصی نبوده و در هر گروه سنی دیده میشود. به طور معمول خارش، قرمزی و التهاب از علائم چنین بیماریهایی است که در صورت تداوم، کلافهکننده خواهد بود. در چنین شرایطی ممکن است پزشک برای برطرف شدن علائم بیماری، مصرف داروهای کورتونی را پیشنهاد دهد. اگرچه مصرف این داروها تاثیرات مثبتی که بر روند بهبود بیماری دارند؛ اما متاسفانه دارای عوارض خاصی هم هستند و تنها باید در صورت ضرورت و با نظر پزشک، استفاده شوند. بنابراین واضح است که مصرف خودسرانه و بیرویه آنها عوارض خاصی به دنبال خواهد داشت. در ادامه با یکی از داروهای برطرفکننده التهاب با عنوان آمپول تریام هگزال آشنا میشویم.
آمپول تریام هگزال
تریام هگزال با نام دیگر تریامسینولون از داروهای کورتیکواستروئید است که برای درمان بیماریهایی مختلفی نظیر اگزما، آلرژی، لوپوس، پسوریازیس، آلوپسی، آسم و آرتریت خودایمنی استفاده میشود. داروهای کورتیکواستروئید از انتشار موادی که باعث التهاب در بدن میشوند، جلوگیری میکنند.
موارد مصرف آمپول تریام هگزال
- درمان جايگزينی در نارسايی غده فوق كليوی
- درمان علامتی اختلالات التهابی و آلرژيك
- جهت سركوب كردن سيستم ايمنی
- هيپرپلازی مادرزادی آدرنال
- ادم مغزی
- بيماری های روماتيسمی
مقدار و نحوه مصرف آمپول تریام هگزال
تزریق داخل مفصلی آمپول تریام هگزال
برای تزریق داخل مفصلی یا تزریق به غلاف تاندون و بوراسه، ۲٫۵ تا ۱۵mg، زیر جلدی یا مستقیم تزریق تا ۴۰ میلی گرم (۱٫۰ میلی لیتر) برای مفاصل بزرگتر، بسته به نوع بیماری خاصی که تحت درمان قرار می گیرد. تزریق های تک در چندین محل برای درگیری چند مفصل، تا مجموع ۸۰ میلی گرم، بدون واکنش های نامناسب داده شده است.
بزرگسالان و کودکان بالای ۱۲ سال: دوز اولیه پیشنهاد شده ۴۰mg (1.0ml) است که به طور عمیق به رگه های بالایی و بیرونی عضله گلوتال تزریق می شود. دوز بعدی پس از واکنش بیمار و دوره امداد بستگی دارد. بیماران مبتلا به تب یونجه یا گرده آسم که به درمان متعارف واکنش نشان ندادند ممکن است پس از یک بار مصرف ۴۰ تا ۱۰۰ میلی گرم که علائم آلرژیک ظاهر می شود، علائم طولانی در طول فصل گرده افشانی به دست آید.
کودکان ۶-۱۲ ساله: ۲٫۵ تا ۱۵ میلی لیتر که ممکن است در صورت لزوم تکرار شود.
واکنش منفی آمپول تریام هگزال
افزایش حساسیت و شدت عفونت با سرکوب علائم بالینی و علائم، عفونت های فرصت طلبانه، عود سل ریوی خاموش در درمان طولانی مدت. تجویز دوز بالا می تواند طیف گسترده ای از واکنش های روانپزشکی شامل اختلالات عاطفی، زخم پپتیک، فشار خون بالا و ترومبوفلبیت را ایجاد کند.
عوارض جانبی آمپول تریام هگزال
عوارض جانبی بخشی از هویت این آمپول است. اما اگر پزشک دارویی را برای شما تجویز می کند بی شک اثربخشی آن بیشتر از عوارض جانبی آن است. عوارض جانی آمپول تریام هگزال به شرح زیرند:
- افزایش حساسیت
- افزایش شدت عفونت
- عود سل ریوی در طول مدت درمان
- فشار خون بالا
- زخم پپتیک
- ترومبوفلبیت
- تاول
- سوزش پوست
- پوسته پوسته شدن پوست
- خشکی شدید پوست
- افزایش رشد مو به ویژه در صورت
- افزایش ریزش مو در سر
- ایجاد خطوط قرمز بر روی بازو، ساق پا، کشاله ران
- نازک شدن پوست
- بروز آکنه های پوستی
موارد احتیاط
آتروفی قشر آدرنال در طول درمان طولانی ایجاد می شود و ممکن است سال ها بعد از قطع درمان ادامه یابد. پس از مصرف طولانی مدت دارو، باید از مصرف کورتیکواستروئیدها اجتناب کرد، بنابراین برای جلوگیری از نارسایی حاد آدرنال همیشه باید تدریجی باشد و باید در طول هفته ها یا ماه ها با توجه به دوز و مدت زمان درمان کاهش یابد.
در طول درمان با Triamhexal، مصرف سدیم باید محدود شود و مکمل های حاوی پتاسیم باید افزایش یابد.
در طول درمان طولانی مدت با ترامواکسال، نظارت منظم چشم پزشک نشان داده شده است.
کورتیکواستروئیدها باعث کاهش تاخیر رشد در نوزادان، دوران کودکی و نوجوانی می شود که ممکن است غیر قابل برگشت باشد، بنابراین رشد و توسعه کودکان در درمان کورتیکواستروئید طولانی مدت باید به دقت مشاهده شود.
توانایی کورتیکواستروئیدها برای عبور از جفت در بین داروهای فردی متفاوت است، با این حال، تریامسینولون از جفت عبور می کند. Triamhexal در گروه C قرار دارد. کورتیکواستروئیدها ممکن است به شیر مادر منتقل شوند، اگر چه برای تریامسینولون هیچ داده ای وجود ندارد. نوزادان مادرانی که دوزهای بالایی از کورتیکواستروئیدهای سیستمیک را برای دوره های طولانی مصرف می کنند، ممکن است میزان سرکوب آدرنال را داشته باشند، بنابراین در طول شیردهی توصیه نمی شود.
تداخل دارویی
تداخل دارویی مسئله بسیار مهمی است که اگر جدی گرفته نشود می تواند مشکلات زیادی را در سلامتی به وجود بیاورد. آمپول تریام هگزال با داروهای زیر تداخل دارد:
- آسپرین
- دیورتیک
- وارفارین
- سیکلوسپورین
- داروهای کاهش دهنده قند خون مانند انسولین
- کتوکونازول
- ریفامپین
- داروهای ضد تشنج
داروی تریام هگزال را شرکت بهستان پخش توزیع می کند و در داروخانه آنلاین دیجی دارو ( دکتر قاسمی) موجود می باشد.
امیدوارم از مطلب امروز بهره و لذت کافی را برده باشید. با تشکر دکتر قاسمی 1400/12/03
- دکتر مصطفی قاسمی
- 2022-02-22
- 278 بازدید
یک دیدگاه برای “تریام هگزال”
تریام هگزال