نکاتی برای سریعتر شدن رشد ناخن هایتان
ناخن ها و سلامتی شما
ناخن ها از لایه های زیادی از نوعی پروتئین سخت به نام کراتین ساخته شده اند. ناخن شاخص مهمی برای سلامت کلی شما محسوب میشوند. ناخن های سالم باید صاف و سفت، فاقد هرگونه فرورفتگی و شیار و از نظر رنگ ثابت باشند. اگر ناخن های شما آهسته تر از حد متوسط رشد می کنند و دوست دارید سریعتر رشد کنند، چندین روش درمان خانگی و نظافت وجود دارد که می تواند به شما در این زمینه کمک کند.
درمان های خانگی برای رشد ناخن
از نظر علمی هیچ روشی برای رشد سریع ناخن ها وجود ندارد. اما مراقبت خوب از بدن از طریق تغذیه مناسب و استفاده از نکات زیر برای تقویت ناخن ها می تواند به شما کمک کند تا به مرور ناخنهای قوی و بلندی داشته باشید.
1. بیوتین مصرف کنید
بیوتین نوع مهمی از ویتامین B است که به بدن اجازه می دهد غذا را به انرژی تبدیل کند. همچنین به عنوان مکمل برای تقویت قدرت مو و ناخن بسیار توصیه می شود.
چندین مطالعه انسانی نشان می دهد که مصرف روزانه مکمل بیوتین می تواند به تقویت ناخن ها کمک کند. برخی از دانشمندان معتقدند مصرف روزانه 2.5 میلی گرم بیوتین می تواند قدرت ناخن را در عرض چند هفته بهبود بخشد. بیوتین را می توان به طور طبیعی در موارد زیر یافت:
- مخمر آبجو
- تخم مرغ پخته شده
- ساردین
- مغز و روغن دانه های خوراکی
- غلات سبوس دار
- سویا و لوبیاهای دیگر
- گل کلم
- موز
- قارچ
2. از سفت کننده های ناخن (به میزان محدود) استفاده کنید
نرمی ناخن ها باعث می شود ناخن ها بیشتر در معرض شکستگی قرار بگیرند که این امر نیاز به رشد مجدد ناخن را افزایش می دهد. برای جلوگیری از شکستن ناخن، به طور معمول متخصصان سفت کننده ناخن را توصیه می کنند. این سفت کنندهها، موادی هستند که مانند لاک روی ناخن ها رنگ می شوند و بعداً با پاک کننده لاک ناخن، پاک می شوند.
استفاده از سفت کننده ها برای تقویت ناخن ها و جلوگیری از شکستگی در کوتاه مدت مفید است. با این حال، کارشناسان می گویند استفاده طولانی مدت از سفت کننده ناخن باعث می شود ناخن ها ضعیف شده و مستعد شکستگی شوند.
3. از استفاده از ناخن های مصنوعی و لاک های سمی خودداری کنید
محققان دریافتند که استفاده منظم از ناخن های مصنوعی چسب دار می تواند ناخن های واقعی را ضعیف کرده و مستعد شکستن کند. گزینه بهتر این است که ناخن های خود را با لاک های ناخن رنگ کنید که مواد شیمیایی سمی کمی دارند یا فاقد مواد شیمیایی هستند، مانند:
- تولوئن
- فرمالدئید
- دی بوتیل فتالات (DBP)
به دنبال لاک هایی باشید که در فرمولاسیون های آنها از آب استفاده شده باشد که نشان دهندۀ سمی نبودن آنهاست. برخی از مارک های معروف لاک ناخن که غیر سمی به شمار میآیند، Acquarella و Suncoat هستند.
4- آراستگی ناخن ها را حفظ کنید
نظافت منظم ناخن نیز می تواند به تقویت ناخن ها کمک کرده، رشد را ترغیب کرده و شکستگی را کاهش دهد. برخی از راه های خوب نگه داشتن ناخن ها عبارتند از:
- ناخن های خود را خشک و تمیز نگه دارید تا از رشد باکتری در زیر آنها جلوگیری کنید
- با استفاده از قیچی مانیکور تیز یا ناخن گیر ناخنهای خود را بگیرید و سپس با استفاده از سوهان، نوک ناخن های خود را به یک منحنی نرم تبدیل کنید
- دست و ناخن خود را با لوسیون مرطوب کنید، اطمینان حاصل کنید که لوسیون را به ناخن های خود بمالید، به ویژه در پایه ای که کوتیکول ها در آن قرار دارند
- از جویدن ناخن یا کوتاه کردن خیلی زیاد آنها خودداری کنید
علت ناخن های ناسالم چیست؟
سلامتی ضعیف ناخنها، باعث رشد غیرطبیعی آنها می شود. برخی از مشکلات معمول رشد ناخن عبارتند از:
- تغییر رنگ
- تغییر در ضخامت یا شکل
- جدا شدن ناخن از پوست اطراف
- خون ریزی
- تورم یا درد در اطراف ناخن
- ناخن های کند رشد
با افزایش سن، رشد ناخن ها کندتر میشود، البته رشد کند ناخنها می تواند نشانه ای از بیماری یا کمبود تغذیه نیز باشد. مصرف برخی داروها هم می تواند عامل کندی رشد ناخن باشد.
هورمون ها نیز در رشد ناخن نقش دارند. رشد ناخن در افراد جوانتر نسبت به افراد مسن سریعتر است و زنان باردار نیز رشد ناخن سریعتری نسبت به دیگران دارند. در بزرگسالان سالم، رشد متوسط ناخن انگشت حدود 3.5 میلی متر در ماه است.
کلام آخر
ناخن ها بازتاب سلامت کلی شما هستند. اگر می خواهید ناخن های قوی، سریع رشد و سالم داشته باشید، داشتن رژیم غذایی سالم بسیار مهم است که شامل خوردن میوه و سبزیجات تازه، منابع کم پروتئین، مقدار کافی کربوهیدرات و مقدار زیادی چربی سالم میشود.
با وجود این، گاهی اوقات ناخن ها برای سالم و قوی تر شدن به کمی کمک نیاز دارند. در اینجاست که درمان های خانگی می توانند به شما کمک کنند. به یاد داشته باشید، شما نمی توانید ناخن های خود را سریعتر رشد دهید. اما اگر از آنها مراقبت کنید، آنها قویتر شده و ماندگاری بیشتری خواهند داشت که این امر باعث می شود کمتر در معرض شکستگی قرار بگیرند.
- دکتر مصطفی قاسمی
- 2021-06-06
- 33 بازدید