دارو برای گرفتگی صدا
گرفتگی صدا
دارو برای گرفتگی صدا. گرفتگی صدا عارضهای است که ممکن است، به دلایل مختلف ایجاد شود. با توجه به علت آن، خشن شدن صدا میتواند موقت یا دائمی باشد. اگر شما هم دچار این مشکل هستید، در ادامه مطلب همراه ما باشید تا علائم همراه با گرفتگی صدا را عنوان کنیم و انواع علل ایجاد این مشکل را ذکر کنیم. همچنین روشهای درمان صدای خشن را به شما توضیح میدهیم.
هنگامی که حنجره دچار مشکل میشود معمولاً اولین علامت گرفتگی صدا است. در حقیقت توانایی تولید صدای حنجره ظریفترین و حساسترین عملکرد آن است و با هر گونه آسیب هر چند جزئی ممکن است دچار اختلال شود و به صورت تغییر صدا و گرفتگی صدا خود را نشان دهد.
گرفتگی صدا یا صدای خشن تغییر غیر طبیعی در صدا است. خشن شدن صدا حالتی شایع است که اغلب در ارتباط با خشکی یا خراشیدگی گلو دیده میشود. صدا ممکن است تغییراتی در زمینهی فرکانس (زیر و بمی صدا) و درجهی بلندی داشته باشد، که از یک صدای عمیق و خشن تا یک صدای ضعیف و تیز و گوش خراش متغیر است و مانع از ایجاد صدای نرم و روان میشود.
خشونت صدا معمولا ناشی از مشکل در طنابهای صوتی است و ممکن است باعث التهاب حنجره شود که تحت عنوان لارنژیت شناخته میشود. حنجره (به اسم جعبهی صدا شناخته میشود) در ورودی دستگاه تنفسی قرار دارد و حاوی طنابهای صوتی است. دیوارهی بیرونی حنجره که غضروفی است معمولا به عنوان “سیب آدم” شناخته میشود. طنابهای صوتی دو باند عضلانی هستند که یک “V” در داخل حنجره ایجاد میکنند. هنگام آواز خواندن و یا صحبت کردن تارهای صوتی میلرزند و تولید صدا میکنند. در نظر داشته باشید اگر دچار گرفتگی صدا به مدت بیش از ۱۰ روز هستید،ممکن است مشکلی جدی داشته باشید.
علت گرفتگی صدا از یک عفونت ویروسی ساده مانند سرماخوردگی تا بیماریهای جدی مانند سرطان حنجره متفاوت است، برای گرفتگی صدا علتهای مختلفی وجود دارد.
دلایل گرفتگی صدا
شایع ترین علت گرفتگی صدا لارنژیت حاد و عفونت دستگاه تنفسی فوقانی است. علت اصلی گرفتگی صدا معمولا توسط پزشک و بر اساس سابقهی بیماری و معاینهی فیزیکی فرد تشخیص داده میشود. صدای خشن معمولا به علت عفونت ویروسی در دستگاه تنفسی فوقانی ایجاد میشود. سایر عوامل رایج که میتوانند موجب ایجاد، پیشرفت یا تشدید گرفتن صدا شوند عبارتاند از:
- ریفلاکس اسید معده
- سیگار کشیدن
- مصرف نوشیدنیهای کافئین دار و الکلی
- فریاد زدن، آواز خواندن طولانی، و یا استفادهی بیشازحد از طنابهای صوتی
- آلرژی
- استنشاق مواد سمی
- سرفه بیش ازحد.
- نوجوانان مذکر (هنگام بلوغ که صدا بم تر میشود.)
- عملکرد ضعیف غدهی تیروئید
- آنوریسم آئورت (تورم بخشی از آئورت، بزرگترین شریان قلب)
- مشکلات عصبی که عضلات صوتی را تضعیف میکنند (مانند بیماری پارکینسون و سکته مغزی).
- پولیپ (تودههای غیر طبیعی) روی طنابهای صوتی
- سرطان گلو، تیروئید یا ریه
- آسیب به گلو مثل ورود لولهی تنفسی
- صحبت کردن با صدای خیلی بلند یا حتی خیلی آرام
علائم گرفتگی صدا
گرفتگی صدا معمولا خود را با صدای خشن و تیز نشان میدهد، ممکن است با تغییر در زیر و بمی یا درجهی بلندی صدا بروز کند. سرعت شروع و هر نشانه مرتبط با آن بستگی به علت اصلی گرفتن صدا دارد. نشانه اصلی گرفتگی صدا، صدای خشن و آهسته است. با توجه به علت ایجاد این مشکل ممکن است علائم مختلفی ایجاد شود. علائم احتمالی عبارتاند از:
- احساس یک توده در گلو
- احساس خشکی گلو
- نیاز به صاف کردن گلو بهصورت مداوم
- سرفههای مداوم
- مشکل در بلع
- گلودرد
- ایجاد مخاط در گلو
درمان خانگی گرفتگی صدا
بعضی از روشهای خانگی برای کمک به کاهش گرفتگی صدا در زیر معرفی شده اند:
- چند روز به صدایتان استراحت دهید: از صحبت کردن و فریاد اجتناب کنید. همچنین در نظر داشته باشید که حتی زمزمه نکنید، زیرا این امر حتی میتواند باعث کشیدگی بیشتر طنابهای صوتی شود.
- نوشیدن مقدار زیادی مایعات: مایعات ممکن است برخی از علائم شما را تسکین دهند و گلو را مرطوب سازند.
- اجتناب از مصرف کافئین و الکل: آنها میتوانند گلو را خشک و گرفتگی صدا را بدتر کنند.
- ایجاد رطوبت در هوای محیط سر بسته: این کار میتواند راههای هوایی را باز و تنفس را آسان تر کند.
- دوش آب گرم بگیرید: بخار در حمام رطوبت زیادی را وارد راههای تنفسی کرده و راههای هوایی را باز میکند.
- ترک سیگار یا محدود کردن سیگار کشیدن: دود باعث خشکی و تحریک گلو میشود، لذا ترک سیگار میتواند به بهبودی شما کمک کند.
- جویدن آدامس: این کار باعث تحریک ترشح بزاق میشود و ممکن است التهاب گلو را تسکین دهد.
- از بین بردن آلرژنها از محیط: آلرژنها اغلب میتواند سبب تشدید گرفتگی صدا شوند.
- از ضد احتقانها (دکونژستان ها) برای گرفتگی صدا استفاده نکنید: مصرف ضد احتقانها باعث تحریک و خشک شدن گلو میشوند.
شربت گرفتگی صدا
دارو برای گرفتگی صدا، اثر درمانی مواد موثره موجود در روتارین در رفع لارنژیت و التهاب حلق بعلت وجود سینئول است که اثر میکروب کشی و خلط آوری دارد. همچنین در درمان اختلالات تنفسی ، درمان تنگی نفس و سرفه مزمن نقش دارد. فلاونوئیدهای موجود در روتارین دارای اثر ضد التهابی بوده و تسکین دهنده التهابات تارهای صوتی ، گلو، سرفه و سینه درد می باشد.
همچنین ترکیبات موسیلاژی گیاهان موجود در روتارین با داشتن خاصیت التیام بخشی ، محافظت کنندگی و نرم کنندگی و کاهنده تحریکات مخاط اثر خود را میگذاردو در مداوای سرفه ، برطرف کردن گرفتگی و خشونت صدا موثر خواهد بود.
قویترین داروی رفع گرفتگی صدا
برای رفع گلودرد و گرفتگی صدا میتوانید از مسکنهای بدون نسخه داروهای ضد سرفه استفاده کنید. برخی داروها به طور خاص برای گلودرد مناسب بوده، اما میتوان از مسکنهای عمومی مانند ایبوپروفن یا استامینوفن نیز استفاده کرد. گاهی برخی افراد برای تسکین علائم حنجره از آسپرین استفاده میکنند. اما دقت داشته باشید که کودکان بههیچوجه نباید از آسپرین استفاده کنند. زیرا این دارو برای کودکان عوارض شدیدی دارد.
یشنهادهای گیاهی برای درمان گرفتگی صدا بدون دارو
درمان گرفتگی صدا با شیر و ترنجبین
یکی از نسخههای قدیمی مصرف شیر است؛ شیر تازه با شکر یا ترنجبین برای درمان گرفتگی صدا مفید است.
درمان گرفتگی صدا با زنجبیل
یک قاشق سوپ خوری زنجبیل خردشده را در یک فنجان آب به مدت ۱۰ دقیقه بجوشانید، آن را از صافی بگذرانید و به آن عسل اضافه کنید. روزی ۳ بار این دمنوش را بنوشید.
درمان گرفتگی صدا با عسل
۲ قاشق سوپ خوری عسل را با مقداری فلفل سیاه داخل یک لیوان آب گرم حل کنید و آن را چند بار در روز میل کنید.
روش دوم استفاده از عسل برای درمان گرفتگی صدا:مقدار مساوی عسل و عرق شاهسپرم (از خانواده ریحان) را مخلوط کرده و روزی سه بار بخورید.
درمان گرفتگی صدا با قرقره سرکه سیب
از محلول سرکه و آب به میزان برابر برای قرقره دست کم ۲ بار در روز استفاده کنید.
درمان گرفتگی صدا با فلفل قرمز
نصف قاشق چای خوری پودر فلفل قرمز را با ۱ قاشق سوپ خوری عسل مخلوط و به آرامی میل کنید.
درمان گرفتگی صدا با عسل و آب لیمو
یک قاشق سوپ خوری عسل و آب لیمو را در یک فنجان آب ولرم حل کنید و چند بار در روز از این محلول بنوشید.
درمان گرفتگی صدا با سیر
سیر یکی از اصلیترین ترکیبات درمانی برای مشکلات مربوط به سرماخوردگی و دستگاه تنفسی است، پس برای درمان گرفتگی صدا یک حبه سیر را دو نیم کنید و هر تکه را در یک طرف دهان بگذارید. درحالی که به آرامی آن را میجوید، آب سیر را بمکید تا التهاب تسکین یابد و درمان سریعتر حاصل شود.
قرقره با آبنمک
یکی دیگر از راههای مؤثر برای بازیابی صدایتان است. نمک به پاکسازی مخاط دستگاه تنفسی و آب گرم به تسکین عفونت گلو مؤثر است. ۱ قاشق چایخوری نمک را در یک لیوان آب گرم حل کنید. ۲ تا ۳ بار در روز محلول آبنمک را قرقره کنید.
بخور برای گرفتگی صدا
دارو برای گرفتگی صدا یکی از دلایل رایج گرفتگی صدا خشکی گلوست. بنابراین، درمان با بخار به کاهش این ناراحتی کمک میکند. برای اثرگذاری بیشتر میتوانید از برخی روغنها یا عرقیات هم استفاده کنید. آب را در کتری یا ظرف دیگری بجوشانید. چند قطره عرق اسطوخدوس، بابونه یا نعنا به آن اضافه کنید. درحالیکه سرتان را روی ظرف گرفتهاید و با حولهای پوشاندهاید، بخار را تنفس کنید. ۲ بار در روز این کار را انجام دهید.
- دکتر مصطفی قاسمی
- 2022-02-06
- 394 بازدید