دارو برای خارش واژن
سلام به دوستان و همراهان سایت داروخانه آنلاین دیجی دارو. امشب جمعه شب ، 21 بهمن ماه 1401 شمسی می باشد. امیدوارم این تعطیلات را با خانواده محترم در بهترین جاهای ایران عزیزمان سپری کرده باشین. مبحث امروز ما بحث های عفونت های واژینال خانم ها است.
عفونت واژن یکی از مشکلات بسیار شایع بین زنان است که عمدتا با سوزش و خارش واژن همراه است. اما سوالی که معمولا برای هر کسی که به این شکل دچار میشود پیش میآید این است که آیا میتوان عفونت واژن را با مصرف قرص درمان کرد؟ عفونت واژن با علائم مشابه و حتی یکسان میتواند علل بسیار گوناگونی داشته باشد که هر کدام نیازمند یک شیوه درمان است. بنابراین اگر شما حتی یکی از علائم عفونت واژن را دارید بهتر است تا هر چه زودتر برای درمان این مشکل به دکتر زنان مراجعه کنید.
مطالعات نشان دادهاند که حدود 30 درصد از بانوان در سنین باروری به عفونت واژن دچار میشوند. اما نکته مهم این است که ابتدا علت ایجاد عفونت یا به عبارتی نوع عفونت تشخیص داده شود که آیا عفونت واژن قارچی، باکتریایی و یا نوع دیگری است؛ بنابراین اگر هر گونه علامتی دارید بهتر است هر چه سریعتر به دکتر زنان مراجعه کنید. علائم عفونت واژن علائم عبارتند از:
- ترشحات سبز، خاکستری یا سفید با بوی بد
- احساس سوزش به خصوص به هنگام ادرار کردن
- احساس درد در هنگام رابطه جنسی
- خارش واژن
- التهاب ناحیه خارجی واژن
- لکهبینی یا خونریزی
معمولا درمان های متعددی برای خارش واژن وجود دارد. در این بحث این داروها را با هم مرور می کنیم.
درمان واژینیت باکتریایی
در عفونت باکتریایی واژن درمان با یکی از موارد زیر صورت میگیرد:
- ژل مترونیدازول یا قرص مترونیدازول
- کرم واژینال کلیندامایسین
- کرم واژینال تریپل سولفا
عفونت قارچی
عفونتهای قارچی واژن در نتیجه قارچی به نام کاندیدا که معمولاً کاندیدا آلبیکنس است ایجاد میشود. عفونت قارچی زمانی رخ میدهد که گونههای کاندیدا به مخاط واژن نفوذ کرده و منجر به بروز پاسخ التهابی شود. عفونتهای قارچی غالبا با داروهای ضد قارچ درمان میشوند که به صورت قرص یا پمادهای واژینال در دسترس هستند. توجه کنید که هر دوی این گزینهها بدون نسخه در دسترس هستند؛ اما افراد باردار نباید از داروهای خوراکی ضد قارچ استفاده کنند.
عفونت باکتریایی
عفونت باکتریایی واژن یا واژینوز باکتریایی (BV) زمانی اتفاق میافتد که باکتریهایی که به طور طبیعی در واژن وجود دارند، بیش از حد رشد کنند. این اتفاق در نتیجه کاهش قابل توجه تعداد باکتری لاکتوباسیل در واژن رخ میدهد.
درمان دارویی عفونت واژن
برای درمان عفونت قارچی واژن، یکی از درمانهای زیر تجویز میشود:
- کرم واژینال کلوتریمازول یا قرص واژینال کلوتریمازول
- کرم میکونازول واژینال
- قرص واژینال نیستاتین
- کپسول فلوکونازول ۱۵۰ میلیگرم
کسانی که تمایل به استفاده از کرم ندارند، میتوانند از قرصهای واژینال استفاده کنند. کلوتریمازول و میکونازول در درمان اثر یکسانی دارند، ولی احتمال ایجاد حساسیت میکونازول بیشتر از کلوتریمازول است و به همین خاطر بیشتر پزشکان کلوتریمازول را تجویز میکنند. اثر نیستاتین از کلوتریمازول و میکونازول ضعیفتر است.
در مواردی که واژینیت قارچی خیلی شدید باشد و التهاب و خارش واژن وجود داشته باشد، ممکن است از کورتونهای موضعی نظیر تریامسینولون یا فلوسینولون برای کاهش التهاب و خارش استفاده شود. تاکید میکنیم که همه این داروها حتما باید زیر نظر پزشک متخصص زنان مصرف شوند تا عارضه جانبی خطرناکی برای فرد ایجاد نشود. اگر مبتلا به واژینیت قارچی هستید، لازم است به این نکات توجه کنید:
- در واژینیت قارچی نیاز به درمان همسر نیست.
- در خانمهای باردار استفاده از فلوکونازول ممنوع است؛ چرا که ممکن است موجب سقط جنین یا نقص حین تولد شود.
- اگر به اشتباه در زمان بارداری خود از فلوکونازول استفاده کردید، بهتر است برای کاهش خطرات استفاده از این دارو با با یک پزشک متخصص زنان و زایمان مشورت کنید.
درمان واژینیت باکتریایی
در عفونت باکتریایی واژن درمان با یکی از موارد زیر صورت میگیرد:
- ژل مترونیدازول یا قرص مترونیدازول
- کرم واژینال کلیندامایسین
- کرم واژینال تریپل سولفا
در زمینه درمان واژینیت باکتریایی، به این نکتهها توجه کنید:
- در این نوع از عفونت واژن نیاز به درمان همزمان همسر نیست.
- حدود ۲۰ تا ۴۰ درصد از موارد، احتمال برگشت عفونت، پس از یک ماه وجود دارد. در این حالت به مدت ۶ ماه هفتهای ۲ بار یک اپلیکاتور ژل مترونیدازول میتواند از عود بیماری جلوگیری کند.
- استفاده از پروبیوتیکهایی مثل لاکتوفم و لاکتوواژ به مدت ۷ روز مانع از ورود مجدد عفونت باکتریایی میشود. این محصولات پروبیوتیک به تولید باکتریهای مفید واژن کمک میکند.
دوستان در نظر داشته باشید هنگام رابطه جنسی حتما از شوینده های بهداشتی بانوان و آقایان استفاده کرده و کاملا بهداشت فردی را رعایت فرمایید.
امیدوارم از بحث امروز حداکثر استفاده لازم را برده باشید. با تشکر دکتر قاسمی 1401/11/21
- دکتر مصطفی قاسمی
- 2023-02-10
- 151 بازدید