داروهای پرطرفدار در ایران
با سلام و روز بخیر خدمت همراهان عزیز و گرامی سایت پرطرفدار دیجی دارو ، سپاسگزاریم که مثل همیشه با ما همراه هستید ، برای شما دوستاران عزیز روزی سرشار از آرامش و یاد خدای منان آرزومندیم :
داروهای پر طرفدار در ایران : استامینوفن کدئین ، ادالت کلد و آموکسی سیلین
میزان مواد مخدر این دارو در بازار ایران از 20میلی گرم به 10میلی گرم کاهش پیدا کرده، و قرار است این میزان هم به کمتر از 10میلی گرم برسد تا عوارض کمتری برای مصرفکننده داشته باشد.
وزارت بهداشت ایران اعلام کرد قرص استامینوفن کدئین، پر فروش ترین داروی این کشور است. ابراهیم شیبانی، معاون غذا و داروی وزارت بهداشت گفت قرص های آدلت کلد و آموکسی سیلین در رده های بعدی قرار دارند.
این در حالیست که مسئولان امور دارویی در ایران تا کنون بارها داروخانه ها را از فروش بدون نسخه استامینوفن کدئین و سایر داروهایی که مانند این قرص حاوی مواد مخدر هستند منع کرده اند.
وزیر بهداشت در گفتگو با خبرگزاری مهر اعلام کرد که 97 درصد از داروهای مصرفی ایران، داخل این کشور تولید می شود و تنها سه درصد از این داروها از خارج وارد می شوند. به گفته این مقام ، قبل از انقلاب، 75 درصد داروهای مصرفی از خارج وارد می شده است.
کارشناسان معتقدند استامینوفن کدئین باید با تجویز پزشک مصرف شود چون مصرف مداوم آن مانند داروهای دیگر عوارض سوء زیادی بر بدن دارد.
کارشناس معاونت غذا و دارو وزارت بهداشت پیشتر گفته بود، مصرف زیاد این دارو با توجه به کدئین آن، موجب اعتیاد می شود و معتادان گاهی اوقات در روز 20عدد آن را یکجا می خورند.
وی با بیان اینکه مصرف استامینوفن کدئین برای افرادی که ممکن است هنگام سردرد و یا تب از آن استفاده کنند، موجب اعتیاد نمی شود، گفت در این مواقع هم دارو باید با تجویز پزشک مصرف شود. به گفته این کارشناس میزان مواد مخدر این دارو در بازار ایران از 20میلی گرم به 10میلی گرم کاهش پیدا کرده، و قرار است این میزان هم به کمتر از 10میلی گرم برسد تا عوارض کمتری برای مصرفکننده داشته باشد.
نگرانی از تجویز بیش از حد داروها
در حالی که بازار داروی ایران بهخصوص در سهساله اخیر زیر فشار اهرمهای تحریمی کشورهای عمده تولیدکننده دارو از رمق افتاده است، مسئولان وزارت بهداشت میگویند نظام سلامت کشور دچار معضل تجویز بیش از حد استاندارد و غیرمنطقی دارو است.
ر ئیس کمیته تجویز منطقی داروی وزارت بهداشت، شهریورماه خبر داد: میانگین تجویز اقلام دارویی در سال 87 برای هر نسخه 26/3 مورد بوده که به گفته او، بیش از حد استاندارد و غیرمنطقی است.
آمار ارائهشده از وی ، البته میتواند کمی امیدوارکننده باشد چون او یادآوری میکند: میانگین تجویز دارو در ایران پیشتر پنج مورد بوده است.
این مسئول وزارت بهداشت گفت: میزان تجویز بسته به نوع تخصص پزشکان متفاوت است. تجویز بیش از حد میان پزشکان عمومی بالاتر از سایر پزشکان است. او همچنین یادآوری میکند: تجویز بیش از حد و غیرمنطقی به معنی مصرف زیاد از حد دارو نیست چرا که در برخی اقلام مانند آنتیبیوتیکها، داروهای تزریقی و مسکنها تجویز بالا است اما به معنی مصرف بالای آن توسط بیماران نیست.
رئیس کمیته تجویز منطقی داروی وزارت بهداشت، ضمن هشدار نسبت به تجویز غیراصولی داروها توسط پزشکان گفت: در نسخههای پزشکان به طور میانگین 50 درصد داروهای آنتیبیوتیک، 46 درصد داروهای تزریقی و 4 درصد داروهای مسکن تجویز میشود که نشان از بالابودن سرانه تجویز آنتیبیوتیک در کشور دارد.
فرهنگسازی برای مهار دارو زدگی ایرانیان
پیش از این معاون غذا و داروی دانشگاه علومپزشکی بهشتی نیز خبر داده بود: بر اساس آمار و بررسیهای وزارت بهداشت، متأسفانه وضعیت مصرف دارو در شرایط مطلوبی در بحث تجویز دارو و مصرف وجود ندارد و مردم به صورت خودسرانه دارو مصرف میکنند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم شهید بهشتی، درباره سوءمصرف دارو گفته بود: آمار دقیقی درباره اینکه مصرف داروها چه اندازه علمی است وجود ندارد و باید برای کسب آمار دقیق در خصوص سوءمصرف دارو مطالعات و تحقیقات گستردهای صورت گیرد.
با این حال او گفت: بر اساس آمار موجود در وزارت بهداشت و درمان متأسفانه وضعیت مصرف دارو در شرایط مطلوبی در بحث تجویز دارو و مصرف دارو به وسیله مردم وجود ندارد و مردم به صورت خودسرانه دارو مصرف میکنند. این مسئول حوزه درمان با یادآوری این که به علت سوءمصرف دارو، شاهد عوارض جدیدی از داروهای مختلف در موارد متعدد هستیم، پیشنهاد داد: برای اصلاح این رفتار، باید فرهنگسازی اساسی کنیم.
کمال تشکر و قدردانی را به شما ارزانی می داریم که با داروخانه آنلاین همواره تخفیف – بدون مرز دیجی دارو همراه بودید…
- دکتر مصطفی قاسمی
- 2021-11-08
- 92 بازدید